29 augusti 2015
12:00

Stureby SK

Referat: Sköndals IK - Stureby SK

Taggade tjejer äntrade ett soligt Gubbängens IP, och det var fullt fokus från start mot ett Sköndal som för dagen kom till spel med tre 04:or pga bortfall i matchtruppen. Det var också hemmalaget som inledde starkast men efter hand åt sig söders blå in i matchen tack vare framförallt hårt jobb över hela banan och resolut närkampsspel. Precis när det kändes som att vi var på väg att ta över initiativet kom dock 0-1 när en studsande frispark lite snöpligt letade sig in vid ena stolpen.

Istället för att vika ner sig gjorde det nu bara att Sturpens stolthet lyfte sig ytterligare en nivå. Intensiteten skruvades upp och efter en fin prestation på kanten kom också kvitteringen helt logiskt. 1-1 i halvtid var ett rättvist resultat. I paus pratade vi om att våga lyfta backlinjen lite för att inte få för långt lag och att försöka spela upp bollen lite mer strukturerat via kanterna.

I andra halvlek tar vi också över mer och mer av spelet och tar oss förtjänstfullt fram på kanterna vid ett flertal tillfällen. Tyvärr lyckas vi dock inte riktigt sätta pricken över i och istället åker vi på 1-2 efter en kontring som avslutas med ett fint avslut. Efter målet höjer tjejerna sig på nytt och skapar några riktigt heta målchanser men längre än till studsande bollar på mållinjen kommer vi inte den här dagen. Istället lyckas Sköndal punktera matchen efter retur på ännu en frispark, och matchen slutar 1-3.

En stor eloge till samtliga spelare där många visar på riktigt stora framsteg! Extra härligt är det att stå som ledare och höra avbytarna säga att de vill in och spela mer trots att de precis har kommit flåsande av planen. Tack för en härlig dag i solen tjejer och hejande föräldrar!